Chișinău, 19 noiembrie 2024 – Liceul Teoretic cu profil sportiv „Gloria” marchează un pas important în consolidarea educației digitale pentru elevii și profesorii săi. Printr-un parteneriat între Fundația Orange și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), 30 de școli din întreaga țară vor primi instrumente digitale pentru a îmbunătăți învățarea elevilor și profesorilor lor. Pe măsură ce tot mai mulți copii refugiați din Moldova se alătură claselor fizice, aceste instrumente vor contribui la asigurarea faptului că atât elevii locali, cât și cei refugiați pot beneficia de un sistem educațional modern și incluziv.
Fundația Orange și UNHCR au dăruit 90 de kituri digitale – câte trei pentru fiecare școală – care fac învățarea mai interactivă și mai atractivă. Fiecare kit include tablete pentru elevi, un server pentru distribuirea materialelor, căști pentru o învățare concentrată, un difuzor audio pentru activități de grup, un proiector pentru lecții vizuale și un laptop pentru a sprijini profesorii.
Școlile și profesorii care primesc kiturile vor primi, de asemenea, o instruire pentru a-i ajuta să utilizeze instrumentele în mod eficient în clasele lor. Această formare se va concentra pe abilități practice și noi modalități de îmbunătățire a învățării.
„Acest program este despre construirea unei educații incluzive și inovatoare”, a declarat Anne-Marie Deutschlander, Reprezentanta UNHCR în Moldova. „Prin dotarea școlilor cu aceste instrumente, dorim să ne asigurăm că atât elevii moldoveni, cât și copiii refugiați au oportunități egale de a învăța și de a crește într-o lume bazată pe tehnologie.”
Olga Surugiu, CEO Orange Moldova: “Orange Moldova este alături de cetățenii Ucrainei din prima zi în care aceștia au avut nevoie de ajutor fie că a fost vorba de alocarea traficului voce sau Internet gratuit, rețele WiFi la punctele de trecere a frontierei și Centre de Plasament temporar sau incluziunea socială a copiilor în comunitățile locale prin proiecte sociale. Donația pe care o face Fundația Grupului Orange va ajuta profesorii să organizeze lecții mai interactive și captivante pentru cei mici, iar copiii – să descopere potențialul tehnologiei și apetitul pentru inovația digitală.”
Prin integrarea acestor resurse digitale, programul sprijină obiectivele Moldovei de a pregăti o generație de tineri cu competențe digitale și capacitate de adaptare la tendințele tehnologice noi.
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter